טעימה מפריז של אושרת שטרית
ישנם לא מעט פוסטים שתופסים לנו את העיניים לשניות ארוכות. רבים מהם הם של אושרת שטרית הקונדיטורית המוכשרת מגן יבנה. תמונות המעוררות את בלוטות הרוק והחשק לרוץ ולטעום מכל הבא ליד הם רק חלק מהתחושות העולות בקרב מי שרואה אותן. העוגות הנהדרות והפטיפורים המיוחדים שלה נאפים באהבה ובכישרון רב בקונדיטוריה שלה בגן יבנה La-O-La טעימה מפריז, בוטיק עוגות וקינוחים מהמטבח הצרפתי.
קינוחים בניחוח השאנסון הצרפתי
אושרת שטרית – קונדיטורית, בת 40, נשואה ליובל ואמא ל- 3: ליאור, אמילי ועומרי. בעלת עסק מזה 5 שנים La-O-La טעימה מפריז בוטיק לעוגות ולקינוחים מהמטבח הצרפתי. תושבת גן יבנה כ- 10 שנים. האהבה שלה לקינוחים החלה שנים אחורה עוד בזמן השליחות שלהם בחו”ל, מספרת אושרת. יובל הוצב לעבודה כקב”ט בקונסוליה הישראלית בטשקנט אוזבקיסטן והם עברו להתגורר שם עם ביתם התינוקת.
תוך 10 חודשים השגרירות עברה 2 פיגועים קשים. ההתמודדות הייתה לא קלה, מה שהוביל אותם לעבור לעבוד יחד בקונסוליה הישראלית בז’נבה שוויץ. בזמן שהותם בשוויץ, אושרת הספיקה ללמוד לתואר ראשון בניהול, חינוך ושיטות הוראה, ללדת את ביתם השנייה ולעבוד במשרה מלאה. האהבה לקינוחים תמיד הייתה קיימת בה וידעה להעריך קינוח טוב כשטעמה אותו. גם בארץ וגם בחו”ל נהגו לארח ישראלים, דיפלומטים, משפחה וחברים. בכל הפעמים הפתיעה בתפריט הקינוחים מתוך תשוקה גדולה לאוכל, לחומרי גלם משובחים, ליצירתיות ולאסתטיקה. בשבילה זו אומנות בהתגלמותה.
להביא טעימה מפריז לגן יבנה
כעבור 5 שנים בשוויץ שבו ועברו לגן יבנה. את גן יבנה הכירו מביקורים שעשו בארץ אצל אח של יובל, קוקי שטרית והתאהבו במקום. כשקנו בית עם מרתף, ראתה אשרת בדמיונה כיצד תהפוך את המקום לקונדיטוריה. היא המתינה שבנותיה יקלטו במערכות החינוך וניסתה לעבוד בעסק משפחתי. אבל זה לא היה זה.
הרגישה כי התשוקה בוערת בה ללמוד ולהתמקצע בתחום הקונדיטוריה ושהיא רוצה לעשות את זה נכון. היא נרשמה ללימודי קונדיטוריה מקצועית בביה”ס הגבוה לקולינריה בישולים והחליטה שהיא הולכת לפתוח עסק משלה שהוא לגמרי ילד נוסף בחייה. בעזרתו של יובל בעלה, הפכו את מרתף הבית לקונדיטוריה מקסימה בה אשרת אופה, עורכת סדנאות ומוכרת את העוגות הנפלאות שלה בהזמנה מראש. השם הנבחר La-O-La הוא כינוי החיבה של ביתה הגדולה.
הלב המתוק של גן יבנה
כמו כל עסק מתחיל היא עברה צעד אחר צעד והמתיקה בדרכה הייחודית את הלבבות בגן יבנה. לאחרונה חשה כי השינוי מחלחל בה והיא רוצה לגדול ולהתפתח לדבר הגדול הבא. היום היא מרכיבה תפריטים של קינוחים לאירועים גדולים, בארים ושולחנות קינוחים ואופה את מיטב המאפה הצרפתי בכדי להביא לכל אירוע טעימה מפריז. כל זאת תוך חתירה מתמדת למצוינות על ידי השתלמויות בחו”ל ולמידה אצל מיטב השפים.
היום ניתן להזמין עוגות יום הולדת מיוחדות, מארזי מקרונים (הספסליאטה של אושרת), וגם קינוחים לאירועים קטנים. לקראת החגים היא מפרסמת תפריט חגים מיוחד והבוטיק פתוח להזמנות מראש. בקיץ הזה היא פותחת סדנאות לילדים בגילאי 8 ומעלה (בנות ובנים) וכן סדנה ייחודית לנוער לגילאי 12 ומעלה בתאריכים 9-11/7/18 אליהן ניתן להירשם דרכה.
אשרת אוהבת את גן יבנה, את הקהילה ואת האנשים. הלב שלה מתרחב לראות את ההתגייסות הגדולה של האנשים לסייע ולעזור למי שזקוק. היא תמיד מוכנה לפנק את החיילים של סונדרין אבגי, לקיים סדנאות אפייה מיוחדות לילדי בית אפל בהתנדבות מלאה או לאפות עוגה לילדת בת מצווה ללא אמצעים.
מתכון מתוק לקיץ
ארטיק שמנת אוראו בצורת לב שילדים אוהבים (כמו בתמונה)
חומרים ל- 4 יחידות:
- 250 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת
- 70 גרם סוכר
- מחית וניל (לא חובה)
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 4 עוגיות אוראו מרוסקות (ניתן להחליף בעוגיות אחרות)
:לציפוי
- 400 גרם שוקולד לבן
- 50 גרם שמן קנולה
אופן ההכנה:
- לערבב בקערה גבינת שמנת, משחת וניל וסוכר ביחד
- להתחיל להקציף שמנת מתוקה
- להכניס את תערובת הגבינה לקערת המיקסר ולהמשיך להקציף לקרם יציב
- להוסיף את העוגיות המרוסקות ולערבב באופן ידני
- לצקת לתבניות / סיליקונים מותאמים לארטיקים
- לא לשכוח להכניס מקל ארטיק ☺
- להקפיא כ-3 שעות
- ציפוי: להמיס שוקולד לבן (זהירות לא לשרוף), להוסיף את השמן ולערבב היטב
- להעביר לכוס או מד ליטר ולטבול כל ארטיק בציפוי
- להקפיא שוב לכמה דקות עד שהציפוי מתקשה
הכנתם את המתכון? שלחו אלי את התמונות ואעלה לעמוד הפייסבוק שלי
טלפון לשליחת התמונות: 054-6696811 אושרת
בתאבון, ושיהיה לכם קיץ נפלא!
אהבתם את הכתבה שלנו? כתבו תגובה, שתפו ופרגנו לנו.
נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה והצעה באמצעות טופס צור קשר.
צוות GanYavnez
כתבה: אילנית הראל – מדיה לעסקים
צילום: בן מזרחי – studio smiles
[wpforms id=”6107″ title=”true”] |