הג'ודו כדרך חיים, "האתלט" כהגשמת חלומות
לפני כשלושה עשורים התחיל את דרכו בראשון לציון מרכז הספורט "האתלט", אשר הפך מאז למרכז חוגי ספורט מוביל המציע מגוון עשיר של חוגים לילדים, לנוער ולמבוגרים – בדגש על תחום הג'ודו. עובד ומיכל, מייסדי "האתלט", דוגלים בפיתוח הישגיות ומצוינות תוך הקניית ערכים של כבוד, אמון, התמדה ואחריות אישית. נפגשנו עימם לקפה ולשיחה מרתקת על ג'ודו, ערכים, חלומות ומה שביניהם.
התשוקה לג'ודו והאהבה לגן יבנה
בשנת 1996, לפני יותר מעשרים שנה, החליטה משפחת אזולאי להעביר את ביתה מאשדוד לגן יבנה. ההורים, עובד ומיכל, עשו זאת מסיבה פשוטה שמבחינתם רלוונטית גם כיום – "פשוט אהבנו את היישוב".
לעובד ומיכל שלושה ילדים – אורן, אלון וארז – כולם עוסקים בתחום הג'ודו כתחביב או כמדריכי ג'ודו בעלי חגורות שחורות. מסתבר שבמשפחת אזולאי האהבה לג'ודו עוברת בתורשה: דרכו של עובד בג'ודו החלה בטרם היה בן 10, אז החל להתאמן במועדון "סגאפו" בראשון לציון. בעזרת הרבה מוטיבציה והתמדה קיבל עובד חגורה שחורה כבר בגיל 21, ולמרות האפשרות לשרת בצה"ל על תקן ספורטאי מצטיין הוא בחר לתרום את חלקו במסגרת יחידה קרבית מובחרת והתגייס לסיירת גולני.
לאחר הצבא טס עובד לאוסטרליה, שם טייל והתאמן במועדון ג'ודו בשם קוקסיד הנחשב לאחד המועדונים הטובים בתת היבשת. במהרה החל עובד לעסוק גם בהדרכת ג'ודו, ולאחר מספר חודשים החליט לחזור לארץ מתוך מטרה ללמד ג'ודו באופן מקצועי ותוך הקפדה על חינוך לערכי הספורט בהם הוא מאמין.
מאז ועד היום אימן עובד מאות ואלפי תלמידים במסגרות מגוונות ובקורסים שונים. כך לדוגמה, בשנת 1998 הדריך עובד בקורס מדריכי ג'ודו בוינגייט, ולאחר שנה בתפקיד הפך להיות רכז הקורס. בהמשך עובד ריכז תחת אחריותו את אימוני המאמנים הבכירים במשך כ-19 שנים, ושימש כמרצה בכיר בוינגייט תוך התמקדות בתורת האימון וכמובן במושא אהבתו – תחום הג'ודו.
הג'ודו כחינוך וכדרך חיים
עובד ומיכל מאמינים שבעידן הנוכחי חשוב מתמיד לגרות את הילדים לפעילות גופנית מגוונת שתאפשר להם להתנתק מהמסכים ולהתחבר לדרך חיים בריאה יותר. "כאן בדיוק נפגשים יתרונותיו של הג'ודו", מסבירה מיכל. "הג'ודו הוא ספורט שמקיף תחומים רבים של כושר גופני – אירובי, אנאירובי, כוח, כוח מתפרץ וגמישות – ויחד עם הכיף והערכים שהג'ודו מלמד אלו בדיוק הדברים שהילדים שלנו צריכים".
מכאן קצרה הדרך של עובד ומיכל להחליט על חינוך לערכי הספורט מתוך לימוד תחום הג'ודו. "בניגוד לתפיסות שגויות ששמענו", מסביר עובד, "הג'ודו הוא ההיפך הגמור מאלימות וכוחניות. התלמידים לומדים להשתמש בגוף בצורה נכונה יותר, תוך שמירה על כבוד הדדי ועל יחס הולם ליריב. הרי משמעותה של המילה 'ג'ודו' ביפנית היא 'דרך רכה', ואין דבר שרחוק יותר מאלימות מאשר דרך רכה". אם חושבים על התכונות הנוספות המיוחסות לאומנויות לחימה בכלל ולג'ודו בפרט – כגון חינוך לאומץ, נחישות, התמדה ואחריות – נראה כי עובד ומיכל אכן צודקים בכך שמדובר בתחום ספורטיבי שמשנה דרכי חיים, כזה שנותן גם ערך נוסף מעבר להיבט של "כושר גופני" ו"איתנות פיזית".
מרכז הספורט "האתלט" כהגשמת חלום
בשנת 1989 החל "האתלט" לפעול כרשת בתי ספר לג'ודו בניהולו של עובד אזולאי, ובהמשך החליטו הזוג לבסס את תחום החוגים בגן יבנה כמוקד פעילותם. "החלום שלי היה להקים מרכז עם חוגי ג'ודו וחוגי ספורט נוספים" מספר עובד, "והיה לי חשוב שהמרכז הזה יפעל ברוח הערכים שספגתי כשעסקתי בג'ודו לאורך השנים ושהנחלתי לספורטאים שאימנתי".
בשנת 2015 הבינו עובד ומיכל שהם בשלים מספיק ומוכנים לפתוח עסק משלהם, כזה שיאפשר להם להגשים את החלום המשותף, ואז הקימו השניים את "האתלט מרכז הספורט – ג'ודו אומנויות לחימה ואקרובטיקה". בתחילה התקיימו במרכז חוגי ג'ודו, אומנויות לחימה ואקרובטיקה, אולם כעבור זמן קצר צבר המרכז תאוצה והתווספו לו חוגי ספורט מגוונים המיועדים לגילאים שונים, באופן שתאם את הביקוש הרב לחוגי ספורט בכלל ולאימוני ג'ודו בפרט. כיום צוות המרכז מורכב ממורים, מאמנים ומדריכים מוסמכים, חברי נבחרות ישראל ואלופים שזכו בתחרויות שונות.
בסוף, הכי חשוב זה האנשים
כשלוש שנים מאז שנפתח המרכז, "האתלט" מציע כיום מגוון עשיר של חוגים לילדים, לנוער ולמבוגרים – ביניהם ג'ודו, נינג'ה ספורט אתגרי, כושר פונקציונאלי, פס אקרובטי, M.M.A , טריקינג. בעיני עובד ומיכל, המגוון הזה מאפשר לממש את השאיפה להעניק לכל אחד ואחת חוויה ספורטיבית מעצימה וייחודית, ובכך להשיג את המשמעות האמתית של הספורט.
"האתלט הרבה יותר מחוג" מסכמים עובד ומיכל. "הקניית ערכי הכבוד והאחריות, העצמת תחושת המסוגלות והיכולת להתמיד עד שמצליחים הם אלה שמובילים אותנו לאורך כל הדרך. חשוב לנו שאנשים שבאים אלינו, ילדים, בני נוער או מבוגרים, ייצאו מכאן עם כלים נוספים ועם תחושות חיוביות יותר לגבי עצמם ולגבי היכולות שלהם בחיים. לדעת שבסוף אתה מצליח לגעת באנשים דרך הספורט – זו הגשמת החלום האמתית".
[wpforms id="6107" title="true"]